TRABZON / ORTAHİSAR - Kanuni İlkokulu

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı,Trabzon Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Müdürlüğümüz işbirliğinde; inanç, azim ve yiğitlik mücadelesinin destanı ve dünya tarihine “Çanakkale Geçilmez” sözünün nakşedildiği tarih olan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü ve Şehitler Günü etkinlikleri çerçevesinde “TARİHE SIĞMAYAN KAHRAMANLAR: BİR YANIMIZ HEP ÇANAKKALE” konulu resmi/özel ilkokul öğrencileri arası resim yarışmasında okulumuz öğrencisi Zeynep ADANUR 3. olmuştur. Öğrencimizi başarısından dolayı tebrik ederiz.

Şbt

Trabzon Konulu Resim ve şiir yarışmalarında okulumuz 3.sınıf öğrencisi Kıvanç Kayra DURSUN resim dalında Trabzon ikincisi, ortaokul öğrencimiz Sina Khalı Şiir dalında Trabzon üçüncüsü olmuştur. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ederiz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Okulumuzda 4 ve 5.sınıflara İlkyardım Semineri verildi.

Nis

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Koordinatörlüğünde ve Tüm Kalkınma ve İşadamları Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Trabzon Şubesi 'nin ortaklığında yürütülen HOPO Proje Yarışması kapsamında Spor ve Sağlıklı Yaşam kategorisinde okulumuz Özel Eğitim Sınıfları 'Hayatın Rengiyim Sporla Keyifliyim' isimli proje ile yarışmaya katılmıştır.  Projenin aylık faaliyetleri kapsamında her hafta düzenli olarak yapılan jimnastik çalışmasının 01.04.2022 tarihinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliğimiz Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi ile yapılan protokol çerçevesinde, okul bünyesinde tüm okulun katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Kas

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Programı kapsamında Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü 2019-1- TR O1-KA101- 069213 referans numaralı "Kapsayıcı Eğitim İle Kurulacak Kültürlerarası Köprüler" projemiz kapsamında Zehra Kitapçıoğlu İlkokulu, Ali Kemal Aktürk İlkokulu, Hızırbey İlkokulu, Kanuni İlkokulu ve Hızırbey Ülkü ilkokulundan 2'şer öğretmen toplamda da 10 öğretmenimiz 5-9 Mayıs 2022 tarihleri arasında Finlandiya/Helsinki International School of Vantaa gerçekleştirilen işbaşı gözlem faaliyetinde Finlandiya eğitim sistemi ve okulların genel düzeni hakkında bilgi edindiler.Çeşitli derslere katılarak farklı yöntem ve teknikleri gözlemlediler. Kazandıkları bu tecrübelerinin ülkemize, ilimize ve okullarımıza faydalı olmasını dileriz.

Sayın Kanuni İlkokulu,

Tebrikler! Okulunuz, "DRAMA ATÖLYEM" eTwinning projesindeki çalışmaların mükemmelliği nedeniyle Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirildi. Bu, çalışmanızın, öğrencilerinizin ve okulunuzun çalışmalarının en yüksek Avrupa düzeyinde tanındığı anlamına gelir.

Sonuç olarak, web sitenize/sitelerinize ekleyebileceğiniz ve okulunuzda göze çarpan bir konumda gösterebileceğiniz bir sertifika alacaksınız. Ayrıca projeniz, www.etwinning.net adresindeki Avrupa Portalında özel bir alanda gösterilecektir.

Bu eşsiz başarı için bir kez daha tebrikler ve umarım yıl boyunca eTwinning etkinliklerinden birinde buluşabiliriz.

Saygılarımla,

eTwinning Ekibi

Bu alanda çalışma yapan, Okulumuz Öğretmenlerinden Ünal KIDIK ve Muammer ÇAKIR'a teşekkür ve tebrik eder; başarılarının devamını dileriz.

Ekm

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde                            yürütülen, ortağı olduğumuz "Kapsayıcı Eğitim                          ile Kurulacak Kültürlerarası Köprüler" isimli                              Erasmus + Ka101 Projessi kapsamında                                        18 Aralık Dünya Göçmenler Günü vesilesiyle                                düzenlen etkinliklere öğrencilerimize hediyeler                             verildi. Öğrencilerimize,hediyeler gönderen                               İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederiz.